Ludvíkova pekáreň

Ráno v Sýpke začína chlebom. Naše kváskové cesto dozrieva až 24 hodín a na začiatku každého dňa sa vyberá z ošatiek a vkladá do horúcej pece. Chlieb pečieme pšeničný, so štipkou ražnej múky a trochou zemiakov, ktoré mu dodajú vlhkosť.

Ludvíkov chlieb môžete ochutnať spolu s našimi jedlami, no čerstvý peceň vám radi zabalíme aj domov.

Chlieb a čo ďalej?

Okrem chleba, pečieme aj múčniky, posúchy a iné pekárenské výrobky. Väčšinu pre potreby našej kuchyne, no medzi štvrtkom a nedeľou pre vás zvykneme chystať čosi navyše. Sladké alebo slané múčniky podľa sezóny. Či niečo máme aj v tejto chvíli? Spýtajte sa nášho servisu a ochotne vám prezradia.

  • Netreba, ale ak nám dáte vedieť kedy sa zastavíte, čerstvý bochník vám radi odložíme a vy budete mať istotu, že neodídete s prázdnymi rukami.

  • Áno, ak je to v našich silách a ak o vašej objednávke vieme v dostatočnom predstihu. Moravské koláče, linecké kolieska, buchty, slimáky aj iné pečivo vám radi upečieme vo väčšom na oslavu alebo pohostenie návštevy.

  • Veru neponúkame. Múky sa u nás spotrebuje toľko, že kvôli možnej kontaminácii a tiež kvôli nášmu posolstvu variť a piecť tradične, u nás alternatívne pečivá nenájdete. Ďakujeme za porozumenie.